fbpx

5 redenen om voor financial lease te gaan

Voor de bedrijfsvoering van een ondernemer is een auto erg belangrijk en vaak zelfs noodzakelijk. De aanschaf van een auto kan echter een flinke aanslag zijn op de werkkapitaal en de liquiditeit. Ondernemers kunnen die aanslag voorkomen met financial lease (of zakelijke lease). In dit artikel leest u vijf redenen waarom u voor Financial Lease zou moeten gaan.

Alle occasions van ROS automotive kunt u aanschaffen met Financial Lease. Bekijk onze occasions. We hebben de belangrijkste redenen om voor Financial lease te gaan even op een rijtje gezet:

1. U bent economisch eigenaar van de auto

Bij operational lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto en bij financial lease bent u de (economische) eigenaar van de auto. Hierdoor profiteert u van vele kosten- en belastingvoordelen. Daarnaast tonen de kenmerken aan dat er een hoge mate van flexibiliteit in een Financial Lease constructie zitten. U bepaalt bijvoorbeeld zelf de looptijd van het contract, net als het slottermijn en eventuele tussentijdse aflossingen.

2. U profiteert van investerings- en renteaftrek

Het volledige bedrag dat aan rente betaald wordt, kunt u in Nederland, op basis van een Financial Leaseovereenkomst, van de winst aftrekken. Dit wordt ook wel de renteaftrek Financial Lease genoemd.

U betaalt met Financial Lease ook minder belasting. Dit komt omdat u de investering van de leaseauto van de winst kunt afhalen, ook wel de investeringsaftrek genoemd.

3. U kunt de BTW van de aanschaf terugvorderen

Naast de mogelijkheid om het slottermijn zelf op de reële restwaarde te zetten, kunt u de BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen. Daarnaast is het mogelijk om de inruil van een oude bedrijfswagen mee te nemen. Ook hierdoor worden uw maandbedragen weer een stuk lager.

4. U investeert zonder het verlies van liquiditeit

De onderneming betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen maar beschikt direct over de leaseauto. De liquiditeit wordt behouden omdat het bij Financial Lease niet noodzakelijk is om gebruik te maken van eigen financiële middelen.

5. U kiest uw eigen leaseperiode

U least tegen vaste maandlasten voor een periode die u zelf kunt kiezen. U weet daarom van te voren precies welke kosten u kunt verwachten.

Bedrijfswagen of personenauto aanschaffen met financial lease

Bekijk ons aanbod, kies uw droomauto uit en vraag geheel vrijblijvend een financial lease offerte aan.

Terug naar overzicht