fbpx

4 redenen om een Audi occasion te kopen

Audi: een erg populair merk onder zowel zakelijke als privérijders. Het aanschaffen van een Audi-occasion is voor velen een verstandige keuze. Waarom? Hieronder vindt u 4 reden om te kiezen voor een tweedehands Audi.

Over Audi

Voorsprong door techniek: dat is het motto van het Duitse automerk Audi. Die voorsprong komt terug in de luxe, sportieve en stoere auto’s die beschikken over veel vermogen. De uitstekende kwaliteit, tijdloze vormgeving en de lange levensduur zorgen er voor dat Audi een gewild merk is, zowel in nieuwstaat als tweedehands.

1.    Een occasion is een stuk goedkoper.

Het zal u vast niet verbazen dat het aanschaffen van een Audi occasion doorgaans een stuk goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe Audi. Maar niet alleen in aanschafprijs is een Audi occasion goedkoper, ook bent u vaak goedkoper uit qua verzekering. Veel mensen kiezen er namelijk voor om voor een occasion een WA of WA+-verzekering af te sluiten, terwijl men bij een nieuwe auto sneller voor een (duurdere) allriskverzekering kiest.

2.    De gemiddelde prijzen van occasions in Nederland zijn erg laag

Het aanschaffen van een auto kan al snel een grote uitgave zijn. Dat de prijs van een gemiddelde occasion in Nederland erg laag is ten opzichte van andere landen in de EU, is dan een fijne meevaller. De gemiddelde prijs van een occasion in Nederland is in 2018 het laagst in vergelijking met EU-landen met een soortgelijke economie. Een occasion in Nederland is bijvoorbeeld gemiddeld ruim €5.000,- goedkoper dan een occasion in Frankrijk.

Land Gemiddelde occasion prijs
Frankrijk € 20.710
Duitsland € 19.399
Spanje € 18.690
Nederland € 14.422

3.    Onderhoud, waar en wanneer?

Wanneer u een nieuwe Audi koopt bent u verplicht om de auto te laten onderhouden door een Audi-dealer. Tenminste, voor de duur van de fabrieksgarantie. Dat kan nog wel eens prijzig uitvallen.

Voor onderhoud aan een Audi occasion heeft u de keuze uit verschillende garages en dealers en kunt u dus al snel besparen op de onderhoudskosten van uw Audi. Let bij de APK wel op dat u een garage uitkiest die dit mag verrichten.

4.    Direct beschikken over een Audi

Wanneer u een nieuwe Audi wilt kopen, kan het nog wel even duren voordat deze echt voor de deur staat. Bij een occasion is de wachttijd van een paar maanden niet aan de orde. Stel dat u vandaag besluit dat u een Audi occasion wilt, kan het zo zijn dat u er morgen al in kunt rijden.

Op zoek naar een Audi occasion? Bekijk de beschikbare Audi’s op onze site. Deze kunt u direct aanschaffen, financieren met financial lease of profiteer van de voordelen van Sale & Leaseback.

Terug naar overzicht