fbpx

MINI Cooper kopen of leasen?

Op zoek naar een MINI Cooper occasion? Of u deze nu wilt kopen of leasen: ROS automotive biedt interessante financieringsmogelijkheden voor zowel particulieren als zakelijke rijders. De specificaties van deze compacte stadsauto leest u in dit artikel.

De MINI Cooper

In 1959 kreeg Sir Alec Issigonis de vraag een auto te ontwerpen die zuinig, compact en goedkoop was én plaats bood aan vier personen. De MINI Cooper was geboren. Wanneer men over de MINI Cooper spreekt, dan heeft men het in de eerste plaats over de MINI Hatch (MINI Hardtop), MINI Cooper, MINI One of gewoon ‘MINI’. De Hatch verwijst hierbij naar de hatchback. Sinds 2014 is de MINI Hatch aan de derde generatie bezig, deze biedt 5 volledig nieuwe motoren; 3 benzinemotoren en 2 dieselmotoren:

 • 1.2 litermotor, 3 cilinder, 102 pk
 • 1.5 litermotor, 3 cilinder, 136 pk
 • BMW B38 motor of 2.0 litermotor, 4 cilinder, 192 pk (BMW B48) of 1.5 litermotor, 3 cilinder (BMW B37)
 • Diesel 95pk of 116pk
 • 2.0 turbo-diesel 168 pk

Deze motoren zijn gekoppeld aan automatische transmissie met 6 snelheden. De Hatch met 3 deuren, automatische transmissie en 1.5 benzinemotor met 3 cilinders bereikt een snelheid van 100 km/u in 7,3 seconden. De 2.0 benzine motor met 4 cilinders doet dit zelfs in 6,4 seconden.

Modellen MINI Cooper

Sinds de introductie van de eerste MINI Cooper in 1959 zijn er veel verschillende modellen van de MINI op de markt gekomen. De volgende modellen zien we tegenwoordig veel voorbij komen op de weg:

 • MINI 3-deurs (One, Cooper, Cooper S)
 • MINI 5-deurs (One, Cooper, Cooper S)
 • MINI Cabrio (One, Cooper, Cooper S)
 • MINI Clubman (One, Cooper, Cooper S)
 • MINI Countryman (One, Cooper, Cooper S)
 • John Cooper works (3 door hatch of convertible)
 • MINI Electric

Mini Cooper Cabrio

(MINI Cooper Cabrio)

De originele MINI 3-deurs en 5 deurs beschikken o.a. over het iconische MINI logo, opvallende LED-achterlichten (deze vormen een tweedelige LED Union Jack, omlijst door een chroomrand), head-up display, real time traffic information, infotainmentsystemen, radio visual boost, dynamische tractie en stabiliteitscontrole en de driving assistant.

Bovenstaande functies komen ook terug in de MINI Cabrio. Een extra functie die deze MINI Cabrio biedt is de ‘Easy Load’, zodat u makkelijker kunt in- en uitladen.

De MINI Clubman beschikt o.a. over premium cockpit design, portier sierlijsten met verlichting, ambienteverlichting, vierwielaandrijving, en ‘Easy Opener’. Profiteren van variabel instelbare achterbanken, handsfree achterklepbediening, verlichte interieurstijlen en vierwielaandrijving? Dan kiest u voor het model: Countryman.

Financiering MINI Cooper

Bij ROS automotive kunt u de MINI Cooper met verschillende financieringsmogelijkheden leasen:  

Bekijk nu het aanbod van MINI occasions in onze voorraad. Wilt u een proefrit maken in één van onze MINI Coopers of meer informatie over de financieringsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht