fbpx

De nieuwe BMW X5 en 8 Serie Coupé

Gisteren werden de nieuwe BMW X5 en 8 Serie Coupé geïntroduceerd. We moeten nog even wachten tot aanstaande zaterdag voordat we deze twee nieuwe BMW’s kunnen bewonderen in de showrooms, maar we vertellen u nu al graag alle ins and outs over de nieuwste lanceringen van BMW.

BMW X5

Met de BMW X5 presenteert de autofabrikant uit München alweer zijn vierde generatie. Maar deze keer is hij groter dan ooit! De X5 is namelijk 4,92 meter lang, 2 meter breed en 1,75 meter hoog. Vanaf het einde van het jaar komt ook de optie voor een derde zitrij beschikbaar. De bagageruimte meet 645 liter, die uitgebreid kan worden naar 1.860 liter als de achterbank plat wordt geklapt.

Interieur BMW X5

Het interieur van de nieuwe BMW X5 is een stuk strakker vormgegeven dan de vorige generatie. Zo laat het head-display meer informatie zien en is het formaat ook iets toegenomen. Optioneel zijn massagestoelen met ventilatiefunctie, verwarmbare armsteunen, uitgebreid audiosysteem en een panoramadak. De meest bijzondere optie is misschien wel dat de bekerhouders over een koel- en verwarmfunctie kunnen beschikken.

Drie motoren

De BMW X5 is vierwielaangedreven en beschikbaar met drie verschillende motoren. De basisversie op benzine heeft 340 pk. Mede door deze krachtige motor rijdt u binnen 5,5 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de X5 ligt op 243 kilometer per uur.

Ook is er, zoals we van BMW gewend zijn, een zescilinder M50d ontwikkeld voor de X5. Om de 100 kilometer per uur te bereiken is er met deze motor slechts 5,2 seconden nodig. Daarnaast is er een iets zuinigere motor beschikbaar: de xDrive30d. Met deze motor flitst u binnen 6,5 seconden naar de 100 kilometer per uur.

BMW 8 Serie Coupé

‘Gebouwd om indruk te maken’, aldus de Duitse autofabrikant zelf. Met een lengte van 4,84 meter, breedte van 1,9 meter en een hoogte van 1,34 meter ziet de Coupé er erg strak en sportief uit. Natuurlijk neemt de de lange motorkap een groot deel van die strekkende meters voor zijn rekening. Kenmerkend aan de voorkant is – net als bij de X5 – de opvallende grille. De bagageruimte bedraagt 420 liter, die ook hier weer uitgebreid kan worden door stoelen neer te klappen.

Interieur

Het interieur van deze Coupé is modern, luxe en rustig. De materialen en innovatieve technologieën zorgen voor een combinatie van een sportief karakter en een luxe uitstraling. Het nieuwe infotainmentsysteem dat in de X5 al debuteert, is ook in de Coupé terug te vinden.  

Drie motoren

Bovenaan de motorenlijst heeft BMW de M850i xDrive gezet. Deze motor omvat slechts één andere krachtbron, namelijk de TwinPower V8. Dankzij deze achtcilinder vliegt de Coupé binnen 3,7 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur.

Daarnaast is er ook de 840d xDrive leverbaar. Om hiermee op de 100 kilometer per uur te komen heeft de Coupé 4,9 seconden nodig. Bij beide motoren schakelt u met een achttraps Steptronic-transmissie.

Na de introductie van gisteravond staat zowel de BMW X5 als de BMW 8 Serie Coupé vanaf aankomende zaterdag 24 november bij de dealer.

Wilt u als één van de eerste rondrijden in de nieuwe BMW X5 of 8 serie Coupé? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht